Hur mycket kostar det att skapa en ny spelautomat?

I med att det har blivit en trend att antingen skapa onlinekasino eller åtminstone ge sig ut på marknaden så är det många som har börjat kolla över alternativet att skapa en egen spelautomat att sälja. Men med detta så tillkommer det problem i form av att den måste vara unik och ge spelaren en bra spelupplevelse, vad för tema man ska gå efter, hur man skapar en igenkännlighetsfaktor och, självklart, kostanden för hela bygget.

Men för den personen som vill ge det ett helhjärtat försök så kommer vi försöka guida dig igenom alla möjliga scenarion man kan stöta på, beroende på vilken typ av spelautomat man vill utveckla.

Att skapa en ”vanlig” spelautomat

egen spelautomat

När man väl bestämt sig för att skapa en klassisk spelautomat så pratar man väldigt ofta om att skapa en helhet i form av själva ”lådan” men också hur den ska fungera. Vill du ha den mest standard spelautomaten med spakar och kugghjul eller vill du skapa en digitaliserad spelautomat som fungerar med en random number generator? För tillfället så är det en generell sanning att det är enklare att skapa en digital version av spelautomaterna då det är trenden för tillfället.

Men om du vill skapa en ”vanlig” spelautomat så kommer du märka att kostnaderna inte är så låga som man kan tro. Genom att du behöver både själva ”lådan” samt de olika kugghjulen, spakarna och metalltrumman så kan du räkna med att betala tusentals dollar, och det är utan själva arbetet man lägger ner.

Om man istället väljer att köpa en sådan spelautomat så säljer till exempel Bally sina spelautomater för nästan 10 000 dollar stycket. Detta ger en indikation på att det inte är billigt att skapa en spelautomat.

Att istället skapa en digitaliserad spelautomat kan skena iväg i kostnader

När man väl tänker att man vill skapa en fullt digitaliserad spelautomat så tänker man väldigt snabbt på att det är enklare för att man får större tillgång till animationer och spelupplevelser. Men här måste man ta i beaktning att om man inte besitter kunskapen att kunna skapa sådant här själv så får man räkna med att anställa personer som besitter det, och det kan kosta stora summor pengar beroende på vad man begär.

Om man vill skapa en spelautomat som ska hålla världsklass så måste man räkna med att man måste inkludera saker så som free spins, ett bonusspel och även till och med andra funktioner som fångar spelarens uppmärksamhet. Men detta kommer ta väldigt lång tid och man måste även räkna med att det krävs väldigt mycket utforskning av marknaden så att man inte ”kopierar” ett redan existerande spel fast med ett annat tema.

Om man nu väljer att skapa en fullt digitaliserad spelautomat och anställer folk som ska hjälpa dig utföra din vision så kan du räkna med att det kostar väl över 15–20 000 dollar.

Utbilda dig inom de olika områdena

Om man istället vill korta ner sina kostnader så kan man utbilda sig i hur man skapar teman eller de olika funktionerna. Detta gör att du måste investera mycket av din tid, men det ger dig både kunskap och kommer spara dig stora pengar i slutändan. Och vem vet, du kan tycker om det så mycket så att du byter karriär?